www.Peter-Kok.infoPetrus Johannes Kok
Geboren op 10 April 1968 te Beverwijk
op 24 December 2021 overleden te Amsterdam

Zoon van Gerardus Theodorus Kok
en Cornelia Maria Beentjes


Rouwkaart voor Peter
Condoleance bedankkaart dat naar iedereen gestuurt is die z'n adres in het condoleanceboek achter gelaten had
Het correspondentie adres heb ik op alle hier geplaatste kaarten verwijderd.
Ik heb ook onderstaande kaart meegestuurd.


Peter had een mega groot schilderij van deze dame aan de muur hangen. Links op de kaart zie je de orginele afbeelding dat achterop het stripalbum stond, rechts in kleur is een foto van het schilderij dat bij Peter aan de muur hing.
Bij navraag bleek dit geschilderd te zijn door Yoke Pigmenta, gebaseerd op een afbeelding uit de strip "De Jacht" van Bilal en Christin. Achterin deze strip stond dat het Vera Nikolajevna Tretjakova (1895-1937) betrof. Ik kon echter maar niets over deze dame vinden. Iemand die wat meer kennis rond Rusland had kwam er achter dat het een fictief persoon betrof. Het stripalbum zelf vondt ik vrij naargeestig en verhaalde rond enkele machthebbers uit het voormalige Oostblok. Deze dame was de enige vrouw in deze strip die dan nog alleen als een herinnering hierin voorkwam.
Peter had dit stripalbum echter niet zelf, hij had wel de twee eerste stripalbums van Bilal en Christin; "Het Schip van Steen" en "Het Dorpje dat ging vliegen", beidde heel leuke moderne, maatschappijkritische sprookjes.

Toen we net geinformeerd waren dat Peter overleden was, gingen we er vanuit dat hij op 25 December 2021 overleden was. Deze datum zie je dan ook overal terug. Toen we later de officiële overlijdensacte kregen, bleek daarop te staan dat Peter op 24 December 2021 was overleden. Peter is dood in bed aangetroffen en aan de hand van laatst verzonden en bekeken berichten zal Peter inderdaad ergens in de nacht van 24 op 25 December overleden zijn.

Omdat we vol vragen zaten over hoe Peter had kunnen overlijden, hebben we een autopsie laten doen om de doodsoorzaak te onderzoeken. In eerste instantie kregen we te horen dat men niet echt een doodsoorzaak kon vinden; Peter's longen en bloedvaten rond het hart zagen er gezond uit. Verkleuringen op de huid zouden mogelijk op een koolmonoxidevergiftiging kunnen wijzen. Doch het onderzoeksteam dat onderzoek heeft gedaan in Peter's kamer direct nadat hij overleden in bed was aangetroffen heeft meetinstrumenten bij zich die o.a. koolmonoxide meten en ook bij later onderzoek in Peter's kamer zijn geen vreemde koolmonoxide verhogingen gemeten. Toen we het uiteindelijke autopsie verslag kregen bleek dat men toch aan een hartinfarct dacht. Citaat uit het verslag: "Overleden aan een myocardinfarct (= hartinfarct) op basis van een recente occlusie (= recente afsluiting)* in het proximale deel van de LAD (= zijtak van een kransslagader). Op basis van de histologie is de occlusie meest waarschijnlijk ontstaan door intraplaquebloeding / plaqueruptuur bij pre-existente atherosclerose (= aderverkalking)."
Verklaring tussen haakjes bij door mij vet gemaakte tekst is door mij toegevoegd.
(* = bij een recente afsluiting denken wij dat deze meest waarschijnlijk veroorzaakt kan zijn door een corona vaccin)


Terug naar de stamboom van:
Gerard Kok  &  Corry Kok-Beentjes